Bevalling

En wat ga JIJ doen om je bevalling tot een succes te maken?

Geplaatst op 2 februari 2023 door Martine Wagemans

Ik hield haar een spiegel voor. Want soms zie je zelf helemaal niet wat je aan het doen bent. Irritant…, ja dat kan het zijn. Confronterend ook. Maar hey, als we wat willen bereiken dan is het soms nodig. Ik begeleidde haar na haar eerste bevalling. Er waren meerdere situaties voor haar geweest die traumatisch […] Lees verder »

Bang om jou te verliezen en dat is nooit meer helemaal weggegaan

Geplaatst op 6 april 2022 door Martine Wagemans

Ik was 11 weken zwanger en had avonddienst. Ik had de gynaecoloog van dienst gevraagd om een termijnecho te maken, want die had ik nog niet gehad. Officieel regel je dat natuurlijk anders, maar ik blijkbaar toen niet. We hadden een spartelende baby gezien die zich keurig gedroeg voor een termijnbepaling en ik kon met […] Lees verder »

Geen bevalling met een strik er om!

Geplaatst op 7 januari 2021 door Martine Wagemans

Verloskundige en vrouwencoach Martine Wagemans heeft zich per 1 november gevestigd in het pand aan de Duistervoordseweg 114 in Twello. Twee jaar geleden verliet deze verloskundige het Deventer Ziekenhuis om zich volledig te richten op de psychosociale begeleiding van vrouwen rondom zwanger worden, bevallen en het moederschap. Zij startte haar praktijk bij huisarts Kuypers in […] Lees verder »

Ik zag dat jullie wisten waar jullie mee bezig waren.

Geplaatst op 4 januari 2021 door Martine Wagemans

Als klinisch verloskundige heb ik menigmaal met ons team alle zeilen bij moeten zetten wanneer er complicaties optraden bij een bevalling. Deze situaties trainden we uitvoering met elkaar. Dat was mijn werkgroep (ik glim er nog van als ik er aan terugdenk), we organiseerden trainingsmomenten voor ons eigen team. Dit is een kwaliteitseis en terecht. […] Lees verder »

Het bevalplan

Geplaatst op 9 september 2020 door thumbsup

Ik heb menig bevalplan door mijn vingers zien gaan. Het één heel uitgebreid en gedetailleerd, het ander met alleen basisinformatie waar in principe tijdens iedere bevalling aan voldaan wordt. Bij het maken van een bevalplan vind ik een essentieel onderdeel: ‘Hoe ga ik om met stress, angst, pijn en onbekende situaties?’ Ik heb vele jaren […] Lees verder »