Ik heb je gezien

Toen je een miskraam kreeg

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je een miskraam kreeg. Ik heb je gezien toen je gespannen mijn spreekkamer binnenliep, omdat je bloedverlies had. Ik heb je gezien toen je vermoeden bevestigd werd. Ik heb je gezien toen ik je het nieuws moest brengen en je deze tegenslag totaal niet zag aankomen. Ik heb je gezien […] Lees verder »

Toen je je baby minder voelde bewegen

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je gespannen onze afdeling op kwam lopen. Ik heb je gezien toen we je aan het CTG-apparaat legden, terwijl jij vertelde dat je baby anders altijd heel druk was. Ik heb je gezien toen je je verontschuldigde dat je gebeld had. Ik heb je gezien toen ik je vertelde dat […] Lees verder »

Toen je na je bevalling veel bloed verloor

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je na je bevalling zo veel bloed verloor… Ik heb je gezien toen we je extra infusen gaven. Ik heb je gezien toen ik je vroeg of je ons nog kon horen. Ik heb je gezien toen ik je geluk moest onderbreken om uit te leggen dat je te veel […] Lees verder »

Toen je ontdekte dat je onmogelijk zwanger kon zijn van je eigen vent

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je vol ongeloof naar het echoscherm keek. Ik heb je gezien toen je paniekerig begon te rekenen. Ik heb je gezien toen het echobeeld schokte, omdat je zo moest huilen. Ik heb je gezien toen je mij vertelde wat je zo bezig hield. Ik heb je gezien toen we spraken […] Lees verder »

Toen je kraambed zich naar het ziekenhuis verplaatste

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je kraambed zich naar het ziekenhuis verplaatste. Ik heb je gezien toen je rillend van de koorts kwam aangereden in een rolstoel. Ik heb je gezien toen je gesloopt van vermoeidheid en pijn, je op het ziekenhuisbed stortte. Ik heb je gezien met je te korte shirt en transparante netbroekje. […] Lees verder »

Toen je werd overgeplaatst naar een academisch ziekenhuis

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen ik je vertelde dat de termijn van je zwangerschap de reden was voor je overplaatsing. Ik heb je gezien toen de complexiteit van je zwangerschap niet in ons ziekenhuis behandelt kon worden. Ik heb je gezien toen je giechelend van de zenuwen je partner belde. Ik heb je gezien toen […] Lees verder »

Toen je na al die jaren ein-de-lijk zwanger bleek

Geplaatst op 16 januari 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je bloednerveus in de wachtkamer zat. Ik heb je gezien toen je haast opsprong om naar mijn spreekkamer te lopen. Ik heb je gezien toen je struikelde over je woorden om te vertellen wat de eerste dag van je laatste menstruatie was. Ik heb je gezien toen je opgelucht was, […] Lees verder »

Toen ik je kind op je buik legde

Geplaatst op 16 januari 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen ik je kind op je buik legde… Ik heb je gezien toen je gillend van geluk met je armen en vingers gespreid je kind omvatte en besloot om het nooit meer los te laten. Ik heb je gezien toen je stilletjes huilend en vol ongeloof mij aankeek alsof je vroeg […] Lees verder »

Toen je voor de eerste keer ging douchen na je bevalling

Geplaatst op 16 januari 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je voor het eerst ging douchen na je bevalling. Ik heb je gezien toen je voorzichtig met je bips over het randje van je bed schoof. Ik heb je gezien toen je met opgetrokken schouders jezelf iets van het bed omhoog tilde, zodat je je zere bips niet voelde. Ik […] Lees verder »

Toen jij naar huis ging en je baby in het ziekenhuis moest blijven

Geplaatst op 16 januari 2020 door Martine Wagemans

Ik heb je gezien toen je baby op de couveuse afdeling werd opgenomen. Ik heb je gezien toen je hoorde dat jij niet kon blijven. Ik heb je gezien toen je hoofd en je hart het niet samen op een rijtje kregen. Ik heb je gezien toen je bovenop je kraamtranen dit te verduren kreeg. […] Lees verder »