Herkenning is het sleutelwoord!

‘Laten we eerlijk zijn….’ een aantal van mijn bekentenissen, blunders, onzekerheden of irritaties. Het gras is bij mij namelijk even groen als bij jou!

‘En dan kijk ik naar een andere vrouw en dan denk ik waarom kan ik dat dan niet?’

Nog maar al te vaak hoor ik dit in mijn praktijk. Dan gaan we kijken naar onszelf en hoe we weer in onze kracht komen te staan, omdat dit de meest effectieve manier is om het hoofd te bieden aan onze onzekerheden. Je hebt er namelijk niet zoveel aan hoe het bij een ander gaat… Dit is JOUW situatie en hoe jij daar mee omgaat, daar heb je wèl invloed op.

Maarrrr laten we eerlijk zijn, hoe lekker is het om af en toe eens smakelijk te lachen om de blunders en irritaties van een ander. De eyeopeners wanneer je van een andere vrouw hoort hoe zij dingen heeft ervaren, waar haar onzekerheden liggen en waar ze tegen aan gelopen is! Herkenning is het sleutelwoord! Geen oordeel, maar alleen even een glimlach op je gezicht.
Ik roep al jaren: ‘Wij vrouwen zouden veel vaker eerlijker tegen elkaar moeten zijn!’
En als je daar iets in wilt veranderen kun je ook alleen maar bij jezelf beginnen:

– Lang heb ik gehoopt dat iemand bij mij kwam aanbellen om te zeggen: ‘Ja hoor mevrouw Wagemans, u bent er klaar voor, u mag beginnen.’ WANNEER?! ben je er klaar voor, om met je partner aan je kinderwens te ‘werken’. Wij hebben de sprong in het diepe op een dag gewaagd. En maar goed ook, want het ouderschap bleek zo intens dat ik, wanneer ik dit van tevoren had geweten, er nooit klaar voor was geweest. Inmiddels ben ik gegroeid in mijn rol als moeder. En nee, ik voelde niet een overweldigende vorm van verliefdheid toen ik mijn kind voor het eerst in mijn armen hield. Ik was gewoon blij dat hij (ik kreeg 3x een prachtige zoon) eruit was…
– Mijn oudste zoon vraagt of ik ook op de trampoline kom. Ik zeg dat het goed is, maar dan eerst even moet gaan plassen (na drie kids, je weet wel…). Rent hij terug de tuin in en schreeuwt door de hele buurt: ‘Mama komt zo ook op de trampo, maar ze moet eerst gaan plassen!! ….’
– Ook ik heb een miskraam doorgemaakt en voelde mij in de daarop volgende zwangerschappen kwetsbaarder.