Zweet patatten

Laten we eerlijk zijn….

– Met een zonnebril op je neus is het veel gemakkelijker om het geroep van je kinderen te negeren. En het maskeert ook zo lekker je non-verbale ergernis, want die scharen kinderen ook onder het kopje: (negatieve) aandacht. Bingo!
– Vanaf mijn 35e groeit er dus periodiek een zwarte haar uit mijn kaaklijn en een (paar) grijze uit mijn hoofd!?
– Alle mensen, wat een zweet patatten had ik in de kraamweek. Ik geloof dat al het vocht dat zich had opgehoopt in mijn lichaam er zich via mijn voeten probeerde uit te werken. Ik lag steevast met mijn pootjes onder de deken vandaan, om zo op zeer charmante wijze mijn kraambezoek te ontvangen. Gelukkig had een lieve vriendin kort voor die tijd mijn teennagels van een leuk kleurtje voorzien. Tsja, het oog wil ook wat. Houd de neus maar dicht overigens…
– ‘Je moet gewoon de spanning er een beetje van afkolven.’ Dat was mijn eigen uitspraak tegen kraamvrouwen met te volle borsten, waar de kindertjes als een soort olympische schansspringers vanaf gleden. Eenmaal zelf in het bezit van twee overactieve melkfabriekjes en een geleende elektrische kolf wist ik me geen raad met mijn eigen advies…