Laten we eerlijk zijn

Op de zwarte lijst…

Geplaatst op 21 april 2020 door Martine Wagemans

Let’s be honest! Ik heb het af en toe zwaar in deze Coronatijd. Ik reageer kortaf, intenser en emotioneler. Ik zou er bijna een zwangerschapstest aan wagen. Wat mij helpt is samen lachen en herkenning zoeken. Ik zal weer even een voorzetje geven. Graag lees ik ook jouw ontboezemingen, daar knap ik van op. #daslief! […] Lees verder »

Herkenning is het sleutelwoord!

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

‘Laten we eerlijk zijn….’ een aantal van mijn bekentenissen, blunders, onzekerheden of irritaties. Het gras is bij mij namelijk even groen als bij jou! ‘En dan kijk ik naar een andere vrouw en dan denk ik waarom kan ik dat dan niet?’ Nog maar al te vaak hoor ik dit in mijn praktijk. Dan gaan […] Lees verder »

Hondenpoep op je aanrecht…

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Wij vrouwen zouden veel vaker eerlijker tegen elkaar moeten zijn. Bij deze dus: – Ik ben 3x vlot thuis bevallen. Een voorrecht. Wat ik minder vond was de kraamperiode. Ik had op of aan zo’n beetje elk intiem lichaamsdeel wel een barst, kloof of bloeduitstorting. Dit onttrok bergen energie uit mijn lijf. Ik had voor […] Lees verder »

Biologieles op de camping

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Lach om mijn blunders, irritaties, ontboezemingen en herken je in mijn onzekerheden, want bij mij is het gras even groen! Wees ook eerlijk naar een andere vrouw en kijk wat jij er voor terug krijgt: – Onder de douche op de camping (!?) sta ik met zoonlief 1 en 2 wanneer ze mij over mijn […] Lees verder »

Ik schreeuw het liefst in de auto

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Laten we weer eens eerlijk zijn! Dat lucht zo lekker op, zeker wanneer je herkenning ziet bij die ander. – ‘Wat blijf jij toch altijd rustig met je kinderen.’ die opmerking krijg ik nog wel eens te horen. Het is niet dat ik nooit tegen mijn kinderen uitval of schreeuw hoor. Ik doe het alleen […] Lees verder »

Origami met je bouwzijl

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Laten we eerlijk zijn! Een klein kijkje in mijn onzekerheden, irritaties en ontboezemingen. Ik krijg altijd erg veel leuke en mooie reacties op dit item. Laat ik hiermee jou ook stimuleren om eerlijk te zijn. Het levert zo veel op. Dus kom maar op! – Broeken met 2 knopen in plaats van 1 laten mij voor […] Lees verder »

Bekkenbodem: Ik voel nattigheid

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Laten we eerlijk zijn, we praten allemaal een stuk sneller over ons persisterende buikje en veranderde borsten, nadat we een kind hebben gekregen. De bekkenbodem zit nog wat in de taboe sfeer. Hey ho, let’s go dames! Ik zal even een voorzetje doen: – Al springend vooraan bij de band in een feesttent pieste ik […] Lees verder »

Doei, ouwe koei!

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

– Ik zag het altijd al bij peuters van anderen. En alleen al door er naar te kijken raakte ik zwaar geïrriteerd; En toen stond ik ineens mijn eigen peuter te helpen met de rits van zijn jas. Ook mijn peuter ging staan wiebelen en tegen me aan hangen. Wanneer een corrigerende ruk aan het […] Lees verder »

Zweet patatten

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Laten we eerlijk zijn…. – Met een zonnebril op je neus is het veel gemakkelijker om het geroep van je kinderen te negeren. En het maskeert ook zo lekker je non-verbale ergernis, want die scharen kinderen ook onder het kopje: (negatieve) aandacht. Bingo! – Vanaf mijn 35e groeit er dus periodiek een zwarte haar uit […] Lees verder »

Paniek onder het dekbed

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Ik gun jullie een kijkje in mijn leven. Dat net als dat van jullie niet altijd over rozen gaat. Dilemma’s, onzekerheden, irritaties en hilarische momenten wisselen elkaar af. – Renate Bosch-Reinten ik kom naar je logopedie bus. Ik zeg tegen mijn kinderen: ‘Ruim die spullen eens op.’ Zij verstaan: ‘Schuif het maar onder de kast.’ […] Lees verder »

Jongensmoeder

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Eerder vertelde ik jullie over mijn adaptatieperiode van 2 dagen toen ik begreep dat ik 3 jongens ging opvoeden. Vandaag mijn jongensmoederperikelen: – Als jongensmoeder moet je niet verbaasd staan te kijken van helicopterende piemeltjes die op onverwachte momenten door je woonkamer rennen. Of dat ze ineens met gekruiste benen voor je staan: ‘Kijk mam, […] Lees verder »

Stond ik daar een pak melk te wiegen…

Geplaatst op 4 maart 2020 door Martine Wagemans

Als ik toen wist wat ik nu weet, dan had ik sommige dingen heel anders aangepakt. En had ik veel meer vertrouwen gehad, dat alles wel goed zou komen. Met een huilbaby bijvoorbeeld of dat ik echt een super leuke jongensmoeder ben! – Ik trap er dus elk jaar tijdens een sneeuwperiode weer in, om […] Lees verder »