Leuke E-mailconversatie

…Ik hoop dat je wat kan met mijn workshoptips. Bij deze meld ik me vast aan 🤣.Oh nog eentje: hoe denk ik aan mezelf in mijn drukke gezin en als ik dat eenmaal doe, hoe laat ik dan de controle los als vriendlief de boel moet regelen 😉?

Groetjes X

Hey X,

Super bedankt dat je de tijd hebt genomen om de vragenlijst in te vullen. En bedankt voor je mooie woorden.

Ik kan zeker wat met de workshoptips, ik sta ook te trappelen om er mee aan de slag te gaan. Ik heb er al 1 op de plank liggen, maar mag onder deze omstandigheden geen grote groepen vrouwen ontvangen. Binnenkort gaan we try-outen met een klein groepje. Zodra het weer kan, hoor je van mij!

Ik heb alvast een tipje (zonder workshop 😉) voor het loslaten van de controle: Start met je man het vertrouwen te geven, dit doe je door hem te complimenteren met alles wat hij doet rondom de kinderen. Vergeet niet dat wij die mannen heel vaak het werk uit handen nemen. Want we kunnen zelf alles zo goed. We geven snel commentaar als ze iets niet doen op ‘onze’ manier. Je bereikt hiermee dat ze minder gaan doen en zo maken we onszelf ogenschijnlijk onmisbaar. We gooien onze eigen glazen in. Door hem te complimenteren krijgt hij er lol in en is het voor hem ook leuker om jou te ‘verwennen’ door je de boel uit handen te nemen. Bedenk dat ze het ook op hun manier mogen doen die dag.

Denk aan de BASIS: wat moet er op een dag gebeuren, wanneer jij er niet bent. Kids moeten eten en drinken en slaapjes doen, verder NIETS….

Dus wanneer dat op een dag gelukt is wanneer jij er niet bent dan heeft X al de hoofdprijs, toch? Ook al lopen de kids met chocopasta van de ochtend op hun wangen rond, in een totaal mismatchende outfit, ongekamde haren, hebben ze frikandellen als middageten op (gebeurd hier nog wel eens) en hebben ze een fikkie gestookt in de tuin en ruikt je was (die ook in de tuin stond te drogen) weer naar palingworst. NIET gaan zeiken, maar kijk naar de lachende snoeten, ze hebben een leuke dag gehad en iedereen heeft het overleefd.

Verder mogen we ook accepteren dat het RETE-moeilijk is om af en toe aan jezelf te denken en dat wij het niet anders zullen doen dan onze voorgangsters. En dat houdt in dat je af en toe even overloopt, denkt hysterisch te worden of je leven geen zak aan vindt. Het is niet voor niets dat dit in allerlei films en boeken ook naar voren komt. Signaleren en PROBEREN op te anticiperen is ook al high score wat mij betreft!

Dikke liefs voor jou en zet hem op! #dieanderemoedersdoenookmaarwat

Liefs,

Martine