Op de zwarte lijst…

Let’s be honest! Ik heb het af en toe zwaar in deze Coronatijd. Ik reageer kortaf, intenser en emotioneler. Ik zou er bijna een zwangerschapstest aan wagen. Wat mij helpt is samen lachen en herkenning zoeken. Ik zal weer even een voorzetje geven. Graag lees ik ook jouw ontboezemingen, daar knap ik van op.
#daslief!

– Wanneer we nu voor de nacht een van onze zoons nog even laten plassen, zorg ik er altijd voor dat hij hier zo min mogelijk van meekrijgt. De Knapperd daarentegen maakt er een sport van om hele conversaties te voeren met het schone slapertje en lacht zichzelf helemaal suf om de domme antwoorden die hij van hem krijgt.
– Dove summer revived bodylotion gebruik ik om mijn witte melkflessen te maskeren na de winterslaap. In de winter smeer ik hetzelfde spulletje trouwens gewoon op mijn gezicht. Is dè perfecte dekking voor mijn bleke en vermoeide snoet (jullie begrijpen dat ik hier gewoon zit te vissen naar een sponsorcontract met Dove, dus liken en delen a.u.b.  )
– Mondjes die zo halfbakken open gaan tijdens het tandenpoetsen kunnen van mij op een corrigerend kneepje in de kin rekenen.
– Met drie jongens in huis sneuvelt er nog wel eens wat. Wij staan al 1,5 jaar op de zwarte lijst bij de schadeverzekering. Nog 1 melding en we vliegen er uit. Stond in de kleine lettertjes zeker…
– Naast materialen sneuvelen er ook botjes. Een gebroken onderarm, een twijfelachtig kuitbeentje en een sleutelbeen zijn wij inmiddels verder. Onze middelste zoon brak zijn sleutelbeen op vakantie, na een val uit zijn bedje. Op de vraag hoe lang hij nu niet op de trampoline mocht, antwoordde de beroeps gedeformeerde SEH-arts: ‘Kinderen zouden per definitie nóóit op trampo’s mogen, als je het mij vraagt.’
Een dag later trof ik dit tafereel (zie foto 2), aan in mijn tuin en hoorde ik de oudste zeggen: ‘Ga jij maar op die plank staan Morris. Eeeene teeeeje!’ En toen lanceerde hij zijn kleine broertje (met gebroken sleutelbeen) zo de trampo over…
Begin ik die schadeverzekering toch ineens wat beter te begrijpen.