Wil jij ook Specialist in Bevalverweving worden, je kennis en vaardigheden vergroten en anderen daarmee helpen? Op deze pagina lees je alles over de opleiding tot ‘Specialist in Bevalverweving’. Een opleiding boordevol met kennis en tools die jou als specialist verrijkt en de juiste verdieping geeft.

Deze opleiding is een mooie samenvatting van alle kennis die ik zelf de afgelopen jaren heb opgedaan, vanuit mijn verloskundige-achtergrond in combinatie met mijn rol als Specialist in bevalverweving. Ik neem je mee. Denk aan alle ervaringsverhalen, scholing, boeken en extra’s die ik heb gevolgd en bovenal de reis die ik zelf als vrouw, moeder en verloskundige heb afgelegd.

  • Na deze opleiding ben je Specialist in Bevalverweving!
  • Je volgt 10 praktijkdagen
  • Er is intervisie en supervisie gedurende het jaar
  • Je gaat werken met de methode ‘Bevalverweving’ als kapstok
  • Leert verschillende methodieken
  • Je kan EMDR toepassen
  • Accreditatie wordt aangevraagd bij de KNOV

Opleiding tot

Specialist in Bevalverweving

Steeds vaker werd ik gebeld door verloskundigen met de vraag: “Hoe heb jij dat allemaal gedaan? Welke opleidingen heb jij gevolgd om dit te gaan doen?” Wat een leuke meiden (sorry, ik heb nog geen mannelijke collega getroffen) dacht ik dan elke keer, die wil ik het liefst zélf opleiden!

Al langer loop ik met het idee rond om andere verloskundigen te gaan opleiden om te gaan doen wat ik doe. Dit omdat ik merk dat veel collega’s denken dat ze niet over de juiste tools beschikken, de ervaring missen en soms ook het lef om deze stap te zetten. Zo zonde (vind ik)! Ik ben gaan denken vanuit die informatie, ik heb mijn eigen praktijkervaring en diverse opleidingen samen weten te voegen naar een nu zeer praktijkgerichte opleiding voor jou!

Een ding is zeker, het is inhoudelijk een zeer interessant praktijkjaar geworden. Waarin jij het toepassen van diverse coachingsvaardigheden en methodieken je eigen gaat maken. De vele vlieguren zullen je het vertrouwen geven dat jij dit kan!

En het is zover! Februari 2024 start de eerste klas! Ik hoop je daar te ontvangen en jou te mogen opleiden, een stukje expertise over te dragen om zo van jou ook een Specialist in Bevalverweving te maken!

 

Dit wil je ook vast weten:

Waar wordt de opleiding gegeven?

De opleiding wordt in de praktijk gegeven van Martine, Duistervoordseweg 114 in Twello.

Wat zijn de lesdagen en tijden?

De praktijkdagen zijn van 10.00-16.00u

Voor 2025 zijn dat:
11 sept, 17 okt, 14 nov, 12 dec, 20 febr, 20 maart, april nog nader te bepalen i.v.m. EMDR 2 daagse, 22 mei, 19juni

Praktijkdagen opleiding ’26/27 nog niet bekend

Hoe is het geregeld met de lunch?

Voor de studenten van leerjaar ’26/27 zal de lunch plaatsvinden op een luxe locatie dichtbij de praktijk

Ik ben geen verloskundige, ik heb wel interesse

Op dit moment is deze opleiding exclusief voor verloskundigen, maar heb jij een psychologische achtergrond en veel affiniteit met deze doelgroep dan hoor ik graag je motivatie.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de opleiding ‘Specialist in Bevalverweging’ zijn €4295,- exclusief BTW. Het is mogelijk om in 10 gelijke termijnen te betalen. Deze kosten zijn voor je werkgever of voor jou als zelfstandige aftrekbaar.

Studiemateriaal is inclusief!

De boeken; Perfecte moeders bestaan niet. Diana Koster
Perfecte bevallingen bestaan niet. Diana Koster
Handboek EMDR . Ad de Jongh en Erik ten Broeke
Ook krijg je toegang tot het online programma: Bevalverweving.
Elke les nieuw materiaal in je studiemap!

Is de opleiding geaccrediteerd?

De opleiding tot specialist in bevalverweving is geaccrediteerd door de KNOV. 16 uur in de A-categorie en 60 uur in de D-categorie

Jij leert hoe je jouw cliënten kan begeleiden om hun bevalling te verweven in hun leven.

 

 

Je weet dat jij het kan! En je merkt nu al dat jij het een mooi stukje zorg vindt die jij kunt bieden. Je mist alleen nog de praktische vaardigheden en het vertrouwen om dit te doen. Na de opleiding kun jij aan het werk met ‘Bevalverweving’ als kapstok en heb je een bak vol methodieken die jij steeds vrijer gaat inzetten om jouw cliënt binnen je eigen praktijk te helpen om haar bevalling te verweven in haar leven! Ik gun niet alleen jouw cliënt, maar ook jou de voldoening die het geeft wanneer je ervaart dat het kwartje valt, dat er een kentering is, dat jouw cliënt positiever terugkijkt op haar bevalling en vol vertrouwen het moederschap en een eventuele volgende zwangerschap of bevalling tegemoet gaat!

Mijn praktijk is gevuld en dat is mijn grootste motivatie om jou op te leiden. Omdat ik vind dat vrouwen die eenmaal de drempel over zijn om hulp te vragen, niet ook nog eens lang moeten wachten voordat ze ergens terecht kunnen. En hoe fijn zou het zijn als jij die zorg binnen je eigen verloskundigenpraktijk of ziekenhuis kan aanbieden.

 

 

Meld je aan of stel je vraag via het onderstaande contactformulier.