Toen je voor de eerste keer ging douchen na je bevalling

Ik heb je gezien toen je voor het eerst ging douchen na je bevalling.
Ik heb je gezien toen je voorzichtig met je bips over het randje van je bed schoof. Ik heb je gezien toen je met opgetrokken schouders jezelf iets van het bed omhoog tilde, zodat je je zere bips niet voelde. Ik heb je gezien toen je met je netbroekje naar de douche schuifelde. Ik heb je gezien toen je een beetje krom en voorovergebogen je buik vasthield vanwege je verse keizersnede wond. Ik heb je gezien toen je partner je liefdevol en met diep respect, vanwege de zojuist geleverde prestatie, je uit je netbroekje hielp. Ik heb je gezien toen je je meer dan eenzaam voelde onder die douche. Ik heb je gezien toen je na 2 dagen van ziek zijn en op bed gewassen worden, eindelijk onder de douche kon. Ik heb je gezien toen je totaal overweldigd door alle emoties kokhalzend in die badkamer stond. Ik heb je gezien toen je kakelend van de adrenaline jezelf heerlijk stond in te zepen onder die douche. Ik heb je gezien toen je riep ‘Ik heb een kont als een baviaan’! Ik heb je gezien toen je geschrokken naar het zojuist verloren stolsel keek. Ik heb je gezien toen je lachte, omdat je er van mij geen koninginnenwerk van mocht maken. Ik heb je gezien toen je dat twee minuten later begreep. Ik heb je gezien toen je spierwit wegtrok. Ik heb je zien toen we je snel uit de douche haalden en op bed legden. Ik heb je gezien toen je als herboren uit de douche kwam. Ik heb je gezien toen je verbaasd keek, omdat je van mij onder de douche mocht plassen. Ik heb je gezien toen je later begreep waarom ik dat zei. Ik heb je gezien toen je met je bleke snoet, natte haren, gepoetste tanden en schone shirt in je kraambed ‘plofte’. Ik heb je gezien toen je niet wist wat je nog allemaal te wachten stond.
IK HEB JE GEZIEN…